19 jan 2019 - 10:30 | Snekkersten Idrætscenter | Tilskuere: 80 | Dommer: Nikolaj Hansen Pre-Season 2018/19
| Pausestilling: 1-0
Slut
Mål
22'
22'
49'
71'
72'
Dommere
Dommer: Nikolaj Hansen
Kort
89'
89'
Kampreferat

FC Helsingør tog lørdag formiddag hul på vinterens træningskampe, da 2. divisionsklubben AB stillede op på kunstgræsset i Snekkersten. Cheftræner Peter Feher benyttede lejligheden til at give spilletid til hele truppen, med undtagelse af en småskadet Anders Holst og netop øjenopererede Carl Lange.

Lucas Haren jubler efter scoringen til 1-0. Foto: Claus Birch

Det var FCH der lagde klart bedst ud og dominerede det meste af første halvleg, med hurtige afleveringer og et højt pres. Det burde have givet flere mål end det ene, som nytilkomne Lucas Haren satte ind midtvejs i halvlegen. Patrick Olsen - i en uvant rolle på højrekanten - slog et indlæg som Douglas Ferreira ikke fik rigtig ram på. Det gjorde Frederik Bay i modsatte side, da han med overblik lagde bolden skråt bagud til Haren.

AB havde prøvespilleren Tobias Brogaard fra Skovshoved IF i mål det meste af kampen og han blev hurtig spillet varm, i modsætning til Viktor Anker der ikke havde meget at se til i modsatte ende.

Peter Feher skiftede ni spillere i pausen, hvor kun Patrick Olsen og Mikkel Basse blev på banen. Sidstnævnte røg ned i det centrale forsvar, mens Olsen fik styrmandsrollen på midtbanen og understregede formatet som en af FCHs bedste.

De mange ændringer på FCH-holdet blev hurtigt udnyttet af AB, der fik udlignet da indskiftede Yonas Nielsen fik alt for meget plads i de lyseblå's højre forsvarsside. Kort efter var gæsterne tæt på at bringe sig foran, men Mikkel Bruhn reddede afslutningen fra Sebastian Elvang - der i ugens løb skiftede fra FCH til netop AB.

AB's Yonas Nielsen gjorde i dobbelt forstand ondt på Daniel Jørgensen og FCH-forsvaret. Foto: Claus Birch

Paradoksalt nok tilspillede FCH sig flere chancer efter pausen, men især Nicolas Mortensen savnede skarphed. Alligevel kom FCH igen foran, da tilbagevendte Osama Akharraz udnyttede en stikning fra Nicolas Hald Willumsen. Dansk-marokkaneren tog et skarpt træk forbi sin opbasse og via en mindre afretning fra en AB-fod strøg bolden i nettet.

Glæden varede kort, for bare ét minut senere var store Jonas Nielsen på spil igen. Mikkel Bruhn reddede i første omgang, men bolden havnede hos Lucas Petersen der sikkert udlignede til 2-2.

Blandt pausens indhoppere på FCH-midtbanen var 23-årige Emil Erbas, der er på prøve fra HIK.

Begge hold havde fine muligheder til at afgøre kampen, men uafgjort var egentlig passende mellem to hold, der begge leverede en god gang teknisk og seværdig fodbold.

- Når vi bliver presset, er det fordi vi står og sover eller fordi nogle spillede på lidt uvante positioner. Jeg medgiver at kampen bliver lidt rodet, set fra vores side, fordi vi jo starter forfra efter pausen og får ikke rigtig evalueret på første havleg. 

- Men det fysiske er i fokus og vi får løbet de meter vi skal i dag og jeg har fået et godt indtryk af, hvor folk er formmæssigt. Der var mange ting i vores spil der var fine, vi kunne godt have scoret et par mål mere, konkluderede Peter Feher.

FC Helsingørs næste træningskamp er på lørdag mod Helsingborg.

Flere billeder fra kampen her >>