29 jul 2018 - 13:45 | Helsingør Stadion | Tilskuere: 1.144 | Dommer: Kasper Madsen NordicBet Liga 2018/19 | Runde 1
| Pausestilling: 3-0
Slut
Mål
6'
37'
65'
65'
Mål
Dommere
Kort
73'
Gult kort
73'
74'
74'
Gult kort
86'
86'
Kampreferat

Den tidligere FCH-spiller Lucas Ohlander arbejdede hårdt for at stoppe kampens bedste spiller,  Matheus Leiria. Foto: Claus Birch.

Brasilianske tryllerier nedlagde Fremad på 45 minutter

FC Helsingør vandt sæsonpremieren på en god første halvleg og masser af lækre detaljer fra Matheus Leiria.

FC Helsingør fik det perfekte afsæt efter nedrykningen til NordicBet LIgaen, da et usammenspillet Fremad Amager mandskab blev besejret 3-1 i sæsonpremieren. Gæsterne havde fire debutanter i startelleveren og det var tydeligt, at det var helsingoranerne der var mest sikre i konceptet.

Cheftræner Christian Lønstrup havde valgt en rutineret opstilling med fire store mand i bagkæden, hvor kreativiteten i høj grad skulle skabes længere fremme, især fra de to kanter med Matheus Leiria og Adnan Mohammad.

Det blev i høj grad også tilfældet og det gav udbytte efter blot seks minutter, da Douglas Ferreira headede bolden videre til Leiria. Brasilianeren trak mod mål og udplacerede målmand Niklas Dannevang.

Få minutter efter kunne gæsterne have udlignet, da Markus Bay fandt den enlige angriber Lukas Engel, der trak udenom Mikkel Bruhn. Heldigvis for de lyseblå, nåede anfører Andreas Holm tilbage og fik sparket væk inden bolden passerede målstregen.

Markus Bay fik en enkelt træningskamp for FC Helsingør i sommerpausen, men endte i stedet hos Fremad. På gæsternes midtbane var der også et gensyn med svenske Lucas Ohlander, der spillede i FCH i 2017.

Anfører Andreas Holm var tilbage og spillede sin første officielle kamp på Helsingør Stadion, efter den skade han pådrog sig i Superliga-kampen mod Brøndby i efteråret 2017. Her i aktion med Daniel Jørgensen og gæsternes Franco Atchou. Foto: Claus Birch

Mens Fremad-tilhængerne vandt kampen på tilskuerpladserne, med flag, sang og en medbragt gettoblaster, så var det FCH der kværnede deres yndlinge ned på grønsværen. Gæsterne havde det svært når de lyseblå satte tempo og i mand-mand situationerne var især Matheus Leiria en ener.

Det var scoringen til 2-0 også. Brasilianeren drev gæk med en håndfuld Fremad-spillere, inden han hamrede bolden i nettet. En flot, flot  scoring af Leiria.

Det endte også med at blive 3-0 inden pausen, da Douglas sendte Daniel Jørgensen afsted på venstrekanten. Hans perfekte tværpasning kunne Nicolas Mortensen glide i mål, En scoring som FCH-spidsen i passende respekt mod sin tidligere klub, undlod at juble over.

Efter pausen kom Fremad Amager langt bedre med i opgøret og FCH mistede noget af den direkthed, som havde præget de første 45 minutter. Chancerne opstod, men de var ikke af samme kaliber som tidligere og istedet fik gæsterne reduceret.

Lukas Engel sendte en perfekt bold ind i feltet, hvor højrebacken Mads Gabel nåede frem foran Leira og headede - lidt for upresset - bolden i nettet.

Nicolas Mortensen scorede til 3-0 mod sin tidligere klub og undlod at juble over målet. Foto: Claus Birch

Et kvarter før tid sendte Fremads debuterende cheftræner Jan Michaelsen endnu en debutant i aktion, da den store Nemanja Cavnic blev kastet ind i angrebet. Forsvarsspilleren fik skab en del ravage og nåede at ramme ydersiden af stolpen.

Også FCH sendte en debutant på banen, da Carl Lange fik de sidste minutter af tillægstiden.

- Det var godkendt. Vi spiller på mange måder en fin første halvleg, hvor vi også fik sat tingene på plads. Det vigtige i den første kamp er at komme på tavlen, og det gjorde vi med tre point og tre mål. Det er ikke så tosset. At der så stadigvæk er noget at arbejde med, det er bare forventeligt, sagde Christian Lønstrup efter kampen til Helsingør Dagblad.

- Det bliver ikke ret godt efter pausen, hvor vi bliver for magelige. Jeg havde frygtet, at det ville ske og indskærpet over for spillerne, at de ikke måtte gå ned i kadence, men det sev åbenbart ikke helt ind. Vi ændrede lidt på tingene fra bænken, og vi fik også vores chancer, men skarpheden var ikke helt god nok. Men alt i alt var det godkendt, og vi skal huske at nyde vores sejre, selvom folk nu forventer, at vi vinder hver gang, tilføjede Lønstrup til avisen.

Man-of-the-match: Matheus Leiria