18 nov 2018 - 13:45 | Roskilde Idrætspark | Tilskuere: 1.278 | Dommer: Aydin Uslu NordicBet Liga 2018/19 | Runde 18
| Pausestilling: 0-0
Slut
Mål
49'
66'
75'
Dommere
Dommer: Aydin Uslu
Kort
37'
37'
57'
57'
Kampreferat

Jonas Henriksen i kamp med FC Roskildes Emil Nielsen. Efter nederlaget er FCH nu isoleret i bunden af NordicBet LIgaen. Foto: Claus Birch

FC Helsingør isoleret i bunden

Af Claus Birch

Efterårets deroute fortsatte og FC Helsingør må efter nederlaget i Roskilde nu se sig isoleret i bunden af NordicBet Ligaen, med fire points op til nærmeste modstander.

Trods FC Roskildes placering i den tunge ende, lignede det på forhånd en svær opgave mod et formstærkt hjemmehold, der kom med tre imponerende sejre over rækkens tophold. Ikke mindst fordi FCH-træner Peter Feher måtte undvære karantæneramte Pascal Gregor og Christian Køhler, mens skader også betød en tribuneplads til Mikkel Bruhn, Matheus Leiria og Martin Fisch.

Et selvtillidsramt FCH-hold lod FC Roskilde havde bolden meget og forsøgte at leve på omstillinger. Det gav dog kun en enkelt fornuftigt chance til nordsjællænderne, da Carl Lange fik afsluttet omkring den halve time. Så var der mere tyngde i FC Roskilde, hvor kun stærkt målmandsspil af reservekeeper Viktor Anker betød, at FCH kunne gå til pause med nullet.

Det holdt kun få minutter ind i anden halvleg, hvor anfører Stefan Hansen pandede Nicolai Jessens hjørnespark i nettet.  Scoringen gav yderligere energi til hjemmeholdet, der fortjent bragte sig på 2-0. Der skulle dog noget hjælp til fra FC Helsingørs ellers stærkt spillende Viktor Anker. Han fik sendt en bold lige i fødderne på indskiftede Morten Nielsen, der fra godt 45 meter løftede den i nettet, bare ét minut efter han var kommet på banen.

Det lignede endnu en storsejr til FC Roskilde, men FCH fik reduceret da Anders Holst snittede en nedfaldsbold videre til Nicolas Mortensen. Scoringen ændrede øjeblikkelig opgøret, hvor både Patrick Olsen og Douglas Ferreira havde chancer i slutfasen til at sikre et enkelt point til FCH.

- Planen fungerede fint i første halvleg, men vi bliver ramt af den hurtige scoring efter pausen og da det bliver 2-0, hænger vi for meget med hovederne. Nu skal vi vinde på søndag for at hænge på, men uanset hvad, bliver det hårdt arbejde hele foråret, lød det fra Peter Feher efter kampen.

Hans trænerkollega, den nyligt fratrådte FCH-træner Christian Lønstrup, sagde:
- De første 75 minutter var en ren magtdemonstration, men jeg så også, at vi pludselig blev "shaky", da de reducerer efter en tilfældighed. Så cadeau til Helsingør for ikke at give op.

FCH Man-of-the-match: Viktor Anker