12 aug 2018 - 13:45 | Energi Viborg Arena | Tilskuere: 2.036 | Dommer: Chris Johansen NordicBet Liga 2018/19 | Runde 3
| Pausestilling: 1-0
Slut
Mål
23'
51'
Dommere
Kamp video
Kort
53'
53'
Gult kort
Kampreferat

FODBOLD: Martin Fisch (FC Helsingør) og Jung Bin Park (Viborg FF) under kampen i NordicBet Ligaen mellem Viborg FF og FC Helsingør den 12. august 2018 på Energi Viborg Arena. Foto: Claus Birch.

Topkandidater delte i underholdende dyst

FC Helsingør og Viborg gav igen hinanden en jævnbyrdig dyst, da de to mandskaber for tredje gang i træk spillede uafgjort med hinanden. Opgøret i Viborg endte 1-1, da Pascal Gregor efter pausen udlignede den føring som Christian Sivebæk havde givet Viborg. Et resultat som de to mandskaber, begge med ambitioner om oprykning, så ud til at være jævnt tilfredse med.

Efter den angrebsmæssigt tamme indsats mod Næstved, havde FCH-træner Christian Lønstrup ændret på et par pladser i startelleve. På venstreback havde Frederik Bay - efter en god indsats i pokalkampen mod Slagelse - afløst Daniel Jørgensen. Systemmæssigt var tallene ændret fra 4-4-2 til 4-5-1, hvilket betød plads centralt til Mikkel Basse, mens Nicolas Mortensen startede ude og overlod den enlige angriber-rolle til Douglas Ferreira.

Viborg startede bedst foran de godt 2000 tilskuere og var uhyre tæt på en chokføring, da Andreas Holm med et hovedstød var tæt på at score i eget net efter få minutters spil. I stedet reddede stolpen for FCH og kort efter var det keeper Mikkel Bruhn der optrådte som frelser, da han parerede en åben chance fra Jung Bin Park.

Med fem mand på midtbanen havde Patrick Olsen fået en mere offensiv rolle end tidligere, men kreatøren formåede ikke afslutningsmæssigt at sætte sit stempel på opgøret. Det gjorde Douglas heller ikke, selvom brasilianeren sled og slæbte. Det betød at FCH relativt hurtigt fik kontrol over opgøret, men ikke formåede at skabe de helt oplagte målchancer. Det gjorde Viborg til gengæld, da Christian Moses spaltede FCH-forsvaret og fandt hurtige Christian Sivebæk. Angriberen trak køligt udenom Bruhn og scorede i det tomme mål.

Efter pausen havde FC Helsingør igen bolden mest og fik scoret efter fem minutter. Et langt indkast fra Christian Køhler endte hos Pascal Gregor, der var trukket med frem og halvflugtede udligningen i nettet bag Viborgs debuterende islandske keeper Ingvar Jónsson.

Senere havde Adnan Mohammad en god mulighed, men størst chance tilfaldt dog hjemmeholdets sydkoreaner Jung Bin Park, der dog headede over mål.

- Siden jeg startede for fire år siden, har vi hele tiden været underdogs, nu er vi ligepludselig dem, der er favoritter. Det er ikke så nemt at håndtere. Men jeg så et Helsingør-hold, som viste sig frem på den gode måde, med den måde vi gerne vil spille på. Med lidt held havde vi nok scoret et par gange mere, men at tage fra Viborg med et point, det er ikke så dårligt, sagde Christian Lønstrup efterfølgende til TV3 Sport.

FODBOLD: Pascal Gregor (FC Helsingør) jubler efter udligningen til 1-1 under kampen i NordicBet Ligaen mellem Viborg FF og FC Helsingør den 12. august 2018 på Energi Viborg Arena. Foto: Claus Birch