FC Helsingør’s jule og nytårshilsen

Denne historie er læst 581 gange!

FC Helsingørs direktør Janus Kyhl har udsendt den årlige nytårsstatus til klubbens samarbejdspartnere. En beretning som naturligvis skal deles med læserne af FCHNET …..

Direktør Janus Kyhl gør status på året der gik. Foto: Claus Birch

Om få timer sænker julefreden sig over Danmark, og dermed også over FC Helsingør. Det er en julefred der er tiltrængt efter et hektisk år, hvor vi igen har oplevet meget, om end måske også nogle knap så sjove stunder som tidligere år. Men som på enhver anden rejse vil der være bump undervejs, det er vi klar over i FC Helsingør, og vi har bestemt ramt et par bump i år, men vi har også oplevet nogle rigtigt fine stunder. 
 
Året startede for os ganske hektisk, da vi grundet vejret ikke kunne spille på det gamle Helsingør Stadion. Den hårde vinter resulterede i at vi spillede de første 2 hjemmekampe på Right to Dream Park i Farum, og kun grundet være en heroisk indsats af Henrik Sørensen, og hans folk fra VIDA A/S, kunne vi spille den hjemmekamp nummer 3 på Helsingør Stadion. Henrik Sørensen fik hjælp af omkring 100 frivillige, da man over 3 døgn kæmpede mod Kong Vinter og pakkede Helsingør Stadions græstæppe ind i en tyk vinterdyne, som skulle skærme græstæppet mod den hårde frost. Hjemmekamp nummer 3, var nemlig mod FC Nordsjælland, og derfor kunne vi naturligvis ikke spille den i Farum. Eneste løsning var Helsingør Stadion, såfremt FC Helsingør ikke skulle taberdømmes. Og efter den fantastiske indsats blev banen i sidste øjeblik godkendt, hvorefter vi vandt kampen over FC Nordsjælland med 1-0. Denne kamp rammede i høj grad ind hvad det er Helsingør og FC Helsingør står for. Der er et enormt sammenhold når det gælder, og det passer fint med at en af de vigtigste værdier i FC Helsingør er ”Fællesskab”. 
 
Et hektisk forår sluttede mandag d. 21. maj, da vi med et tæt og bittert 4-3 nederlag i Silkeborg rykkede ud af Superligaen med mindst mulig margin. Stik mod de fleste eksperters forudsigelser, havde vi ydet fin modstand i Superligaen, og skabt spænding helt til det sidste. Vi forlod Superligaen med ærgrelse, men også med nogle store oplevelser, som bl.a. inkluderede en flot 2-1 sejr over de kommende Danmarksmestre, FC Midtjylland. 
 
Tilbage i 1. division var der store forventninger til os, også hos os selv, selvom vi vidste det ville blive en svær opgave. Nu var det os alle ville slå, og hvordan ville spillerne håndtere det. Facts står tilbage at efter en utroligt svær efterårssæson, så ligger vi aktuelt på en sidsteplads i 1. division. Det er naturligvis på ingen måde tilfredsstillende, og vi arbejder hver eneste dag på at forbedre os selv, og ikke mindst vores placering i tabellen. Men, der er ingen ”easy fix” på situationen, og vi må blive ved med at arbejde hårdt, uden at gå i panik. Vi er meget tilfredse med det store og flotte stykke arbejde, som cheftræner Peter Feher, og hans stab udretter, og jeg er overbevist om at resultaterne nok skal begynde at gå vores vej, når der igen spilles fodbold til foråret. 

Afskeden med cheftræner Christian Lønstrup var ikke perfekt timet, skriver Janus Kyhl.. Foto: Claus Birch

Peter Feher kom til efter at vores veje måtte skilles med daværende cheftræner, Christian Lønstrup. Efter 8 år i klubben var tiden til at Christian skulle videre, og selvom timingen ikke var perfekt for nogen parter, så skal der herfra lyde en stor tak til Christian for hans arbejde og indsats for klubben gennem de seneste 8 år. Det har været en flot rejse, og begge parter vil fremover have gode minder om tiden. 
 
Man har i medierne kunne læse en del om mulige investorer i FC Helsingør, og når jeg skriver disse ord er det med bevidstheden om at FC Helsingør i nær fremtid nok vil være på aktier. Det var en beslutning der blev taget af bestyrelsen og generalforsamlingen i det tidlige efterår, og sidenhen har der været dialog både internt og med forskellige parter om hvordan fremtiden kan se ud. Bestyrelsen med bestyrelsesformand, Finn Moseholm, i spidsen arbejder hårdt og dedikeret med opgaven, og jeg er sikker på at de når frem til en god løsning for klubben. 
Vi skal dog også erkende at såfremt vi ønsker topfodbold i Helsingør, og såfremt vi ønsker en fantastisk ungdomsudvikling, så kræver det også kapital, og det er en kapital vi som forening ikke kan stille med. 
Skulle man have spørgsmål til det med investorer, eller hvordan man evt. kan investere i aktier, er man altid velkommen til at kontakte undertegnede på mail jk@fchelsingor.dk 
 
Og når vi kommer ind på ungdomsudvikling, så skal vi naturligvis også have den med i dette skriv, for vores fantastiske ungdomsafdeling har igen i år leveret imponerende resultater. Det hele kulminerede i starten af December, da vores dygtige U19 hold sendte Brøndby´s U19 drenge ud af pokalturneringen – den var der ikke mange der havde set komme!
Men inden da var der gået et langt år med flotte resultater, samt hårdt og dedikeret arbejde fra vores mange trænere og ledere i ungdomsafdelingen. Og belønningen kom i sommer da vi for første gang i klubbens historie blev belønnet med DBU´s B-licens. En licens der betyder at vi nu er på næstøverste hylde indenfor ungdomfodbolden, og bliver matchet mod nogle af Danmarks bedste klubber. En anden milepæl var da vi i November kunne konstatere at vi nu havde 8 ungdomsspillere (fra U13, U14 og U15) på DBU´s talentcentre, hvilket var en ny rekord. DBU´s talentcentre er forløberen for Ungdomslandsholdene som begynder fra U16. 
Slutteligt kunne vi glæde os over at byde velkommen til Kenneth Rasmussen som ny talentchef i FC Helsingør. Kenneth er en stor kapacitet, og kommer senest fra DBU´s hovedkontor i Brøndby, men inden da har han gennem en 13 årig periode været i FC Nordsjællands talentsektor, som han i den grad har været med til at bygge op. Her havde Kenneth roller som Talentchef, A+ træner, T+ træner, såvel som træner for flere af ungdomsholdene. Vi er sikre på at Kenneth Rasmussen kommer til at løfte FC Helsingør´s talentarbejde til nye højder i de kommende år. 
 
Ungdomsafdelingen fik også nye hold i år, for vi kunne i sommer byde velkommen til vores nye pigeafdeling, som i første omgang rummer U13, U14 og U16. Og de har gjort det fantastisk, med flotte resultater og god fodbold. Pigerne er yderst talentfulde, og i foråret spiller alle 3 hold i de bedste rækker på Sjælland. 
Pigerne fik også succes på DBU fronten, da Olivia Bertram fra vores U14 hold blev udtaget til DBU talentcentret, hvor hun efter at have været 1 blandt 500 på Sjælland, nu er 1 blandt 50! 
I November fik pigerne så langt om længe en talentchef tilknyttet, da vi efter lang tids søgen efter den rette profil, kunne annoncere at Seref Aras, tiltrådte som Pige talentchef. Og det var noget af et scoop for os, for Seref kom til os efter i en årrække at have været Sportschef for Brøndby´s kvindehold, der hører til i toppen af Europæisk kvindefodbold. Seref er lokal Helsingoraner, og vender således hjem igen.   
 

Det nye Helsingør Stadion nærmer sig. Illustration: Nova5 og Elkiær & Ebbeskov.

Om 6 måneder sker det så! Langt om længe og efter mange års venten kan vi flytte ind på det nye Helsingør Stadion. Et stadion som kommer til at danne rammen for FC Helsingørs dagligdag, og et stadion som kommer til at danne rammen for nye højdepunkter, dramaer og fantastisk ungdomsudvikling. Alle i klubben, glæder vi os, og ser frem til den dag hvor vi kan træde ind på stadion for første gang. Her vil vores førstehold træne hver dag, og spille alle deres hjemmekampe. Men det er også her at vores ungdomsspillere kommer til at træne og spille, og vort store håb er at dette stadion kommer til at få en særlig plads i hjertet hos mange af Helsingørs fodboldspillere. Fra første gang man træder ind på kunstgræsset som purung fodboldspiller skal man gerne have drømmen om en dag som voksen at kunne repræsentere FC Helsingørs farver, hvad enten man er pige eller dreng. 
 
Det blev et langt skriv, og det kunne sagtens have været længere, men julen og nytåret står for døren, og det er nu tid til at vi skal slappe af med vores familier. Derfor vil jeg også slutte dette skriv med, på vegne af hele FC Helsingør, at ønske dig og din familie en glædelig jul, og et godt og lykkebringende nytår. 
Vi takker jer alle for den støtte I har udvist til FC Helsingør, og vi håber at I fortsat vil stå bag os, og støtte op om arbejdet i klubben. Den store opbakning til klubben, er grunden til at FC Helsingør kan  tage nye skridt, og vi er alle en del af det der skabes. 
Vi glæder os til at mødes derude i 2019. 
 
På vegne af FC Helsingør
 
Janus Kyhl
Direktør