Kyhl: FC Nordsjælland er et forbillede, men vi vil gøre det på vores egen måde

Tidligere FCN-trænere er nøglepersoner i FCHs talentudvikling

Denne historie er læst 1166 gange!

Anders Holst i kamp med Oliver Angus under træningskampen mellem FC Nordsjælland og FC Helsingør tidligere på året. Farum-klubbens talentudviking er en stor inspirationskilde for FC Helsingør, fortæller direktør Janus Kyhl. Foto: Claus Birch

Mange danske klubber kigger med lige dele beundring og misundelse på FC Nordsjællands fodboldskole. Sæson efter sæson formår Farum-klubben at udvikle spillere, der går ind på Superliga-mandskabet og i mange tilfælde også bliver solgt til bemærkelsesværdige summer.

Også i FC Helsingør har man i mange år haft et ønske om, at udvikle sine egne spillere. En ambition der stiller og roligt bliver skruet op for, i takt med at flere midler kanaliseres til talentarbejdet.

Både cheftræner Peter Feher og talentchef Kenneth Rasmussen har tidligere i deres karriere været en del af FC Nordsjælland set-up’et og direktør Janus Kyhl lægger ikke skjul på, at selvfølgelig kigger man i FCH også på, hvordan man gør tingene hos de sydlige naboer.

– Jeg har stor respekt for dét, der er udrettet i Nordsjælland. Så jeg vil sige, at hvis man siger, at vi er ved at lave et FC Nordsjælland, så er der ikke noget negativt i det. Det vil jeg nærmest tage som et kvalitetsstempel. Vi er ikke, hvor Nordsjælland er, men vi håber da, at vi kommer der. Vi bygger vores eget projekt og gør det vores egen måde, fortæller Kyhl til Frederiksborg Amts Avis.

Talentudvikling på FCH-måden
FCH-direktøren understreger dog, at man vil gøre det på sin egen måde og ikke går efter, at lave en kopi af FCN-konceptet.

– Man skal være sin egen og det prøver vi også her. Jeg vil gerne tage det bedste fra FC Nordsjælland og det bedste fra FC Helsingør og så lave noget unikt. Det, der er lavet i FC Nordsjælland, det danner da i den grad inspiration for os. Der er så nogle af de ting i deres spillestil, hvor jeg gerne vil gøre det lidt anderledes. Jeg vil gerne gøre lige lidt mere plads til den enkelte spiller og træneren, tilføjer Janus Kyhl.

FC Helsingør fik for et halvt år siden DBU’s B-licens for første gang nogensinde og deltager med U19- og U17-holdene i Divisionen, de næstbedste rækker i de to årgange. For et par måneder siden havde klubben desuden otte ungdomsspillere fra U13, U14 og U15 med på DBU’s talentcentre.

Talentarbejdet i FCH tegnes i høj grad af talentchef Kenneth Rasmussen, der tiltrådte i efteråret. Han havde forinden været 13 år i FC Nordsjællands talentsektor, i roller som Talentchef, A+ træner, T+ træner, såvel som træner for flere af ungdomsholdene. 

Også cheftræner Peter Feher har som nævnt en fortid i FC Nordsjælland, hvor han var ansat i ni år. Med FCN vandt han blandt andet mesterskabet for U19-hold og var senere assistenttræner for Kasper Hjulmand og First Team Coach under Olafur Kristjansson. Han er desuden indehaver af den højeste trænerlicens i Danmark, UEFA’s P-trænerlicens.