Moseholm: Nedrykningen har ramt hårdere end forventet

Formanden tror på overlevelse i foråret

Denne historie er læst 560 gange!

Felipe Tontini og Christian Køhler er knuste efter sidste slutfløjt i nedrykningskampen i Silkeborg i maj. Skuffelsen ramte klubben hårdt, fortæller formand Finn Moseholm. Foto: Claus Birch.

Sommerens nedrykning fra Superligaen har ramt FC Helsingør hårdt. Det erkender bestyrelsesformand Finn Moseholm i et interview med Helsingør Dagblad, men erklærer samtidig at han er sikker på, at FCH vil overleve forårets nedrykningskamp.

At FC Helsingør kun fik et enkelt år i Superligaen kom ikke som den store overraskelse for de fleste fodboldeksperter. Men internt i klubben var troen intakt til det sidste. Måske derfor ramte nedrykningen – efter to marginale nederlag til Randers FC og Silkeborg IF – ekstra hårdt.

– Nedrykningen ramte os hårdt. Og nok også hårdere end jeg havde forventet, selvom alle havde sagt til os, at det ville ske. Det var selvfølgelig spillerne, der var mest ramt, men det sad også tungt i trænerstaben og alle os i baggrunden, for ikke at tale om vores fans, der havde støttet op hele vejen, siger Finn Moseholm til Helsingør Dagblad.

Han tilføjer, at skuffelsen over nedrykningen måske også i sidste ende var årsagen til afskeden med cheftræner Christian Lønstrup fem runder inde i efterårssæsonen.
– Vi var kommet i et dødvande og det var bedst for alle parter, at det skulle blive bedre. Jeg kan garantere for, at der var prøvet meget for at få tingene til at fungere, men måske sad nedrykningen for tungt i alle parter til, at det kunne lykkes, tilføjer han.

Ansættelsen af Peter Feher som ny cheftræner har på den korte bane ikke givet større pointmæssig gevinst, men Moseholm føler sig sikker på, at den tidligere FC Nordsjælland-træner er den rigtige mand for de lyseblå.
– Vi håbede på og regnede med, en effekt af trænerskiftet, men det må vi sige, lader vente på sig. Jeg har fortsat en fast tro på, at Peter er den rigtige til at drive vores klub fremad, men det er klart, at vi skal til at vinde nogle flere fodboldkampe, siger Moseholm til avisen.

– Jeg er sikker på, at vi redder os i 1. division, og så kommer der et nyt stadion til sommer, som giver os en masse nye muligheder. Det ser vi meget frem til og det bliver et vigtigt nyt kapitel i vores korte, men intense historie, slutter Finn Moseholm.