Frederik Bay forlænger til 2020

Kyhl: Forsvarsprofil er en succeshistorie

Denne historie er læst 195 gange!

Frederik Bay – her i kamp med Crystal Palace-spilleren Aaron Wan-Bissaka har forlænget sin kontrakt med FC Helsingør til sommeren 2020.. Foto: Claus Birch

Et halvt år før kontraktudløb, har FCH’s 21-årige venstreback Frederik Bay fjernet alle spekulationer om fremtiden. Kantspilleren har forlænget sin kontrakt, der nu løber til sommeren 2020.

FAKTA
Frederik Bay (f. 6. august 1997)
Position: Venstre back
Klubber: B.1903, FC København, FC Helsingør
Kampe/mål for FCH: 60/2
Landskampe: Danmark 2 U18-kampe og 3 U19-kampe

Se spillerprofil

Frederik Bay kom til FC Helsingør på en lejeaftale fra FC København i januar 2017, men satte bare fire måneder senere sit navn på en permanent 2-årig kontrakt. Siden har han udviklet sig til til en solid moderne backprofil, der både magter defensive og de offensive aktioner.

– Jeg havde kun et halvt år tilbage af min kontrakt og jeg synes det lå i kortene. Jeg er glad for vores nye træner, og spillestilen passer godt til mig. Jeg har det godt her i Helsingør, siger Bay om den nye kontrakt

Cheftræner Peter Feher er også glad for forlængelsen:
– Bay kommer med en masse energi og en god teknik, og indimellem scorer han også nogle pragtfulde mål. Han er en spiller, der har valgt at blive og tage handsken op i en lidt svær periode for klubben, og som arbejder hårdt for tingene. Han holder et højt bundniveau, og er en rigtig god repræsentant for de værdier, vi gerne vil have i FC Helsingør, og han er en vigtig spiller for os, så det er dejligt at vi kan forlænge samarbejdet mindst et år endnu, siger Feher til klubbens hjemmeside.

Også direktør Janus Kyhl har roser til FCH-spilleren:
– Det er altid dejligt, når en spiller vi så et stort lys i allerede som helt ung, forløser sit talent. Frederik har siden han kom til Helsingør leveret en dedikeret og professionel indsats, og alene det antal kampe han har spillet de sidste par år, viser til fulde at han er en af vores succeshistorier. Nu skal Frederik bygge ovenpå, og vise at han er en spiller der kan gå forrest og tage det næste skridt i sin karriere. Vi er meget begejstrede for, at den udvikling bliver i FCH-regi.

Frederik Bay kommer oprindeligt fra B.1903, hvorefter han fortsatte skolingen i FC København og deres School of Excellence. Han spillede i sidste sæson 24 Superligakampe for FCH.